Meny

54 – IDRETT OG FYSISK AKTIVITET

Idrettsbevegelsen fremmer samarbeid og mestring og inspirerer individet til å strekke seg etter nye mål. Den samler mennesker på tvers av generasjoner og favner mangfoldige interesser. Idrett er en essensiell del av folkehelsa.

Norsk idrett er i god form, men ikke uten utfordringer. Rekrutteringen til vintersportene smelter bort sammen med snøen og idretten konkurrerer med stadig flere organiserte aktiviteter blant barn. 
De Grønne ønsker å legge til rette for at det skal være så lav terskel som mulig for å delta i idrett, uten overdrevent utstyrspress og høye medlemskontingenter. Blant våre viktigste grep er å satse på den uorganiserte aktiviteten som alle kan ta del i. 

De Grønne vil:

 1. Legge til rette for et mangfold av rimelige og gratis idretts- og fritidstilbud for barn og unge. 
 2. Prioritere investeringer i anlegg for breddeidrett og ta vare på eksisterende anlegg framfor å bygge nye.
 3. Beholde enerettsmodellen for pengespill, men sørge for at mer av idrettsmidlene fra Norsk Tipping går til breddeidrett og til lokale klubber.
 4. Anerkjenne den egenorganiserte og uorganiserte idretten som en del av norsk idrettsliv som har rett på andeler av idrettsmidler, samt egne nærmiljøanlegg og aktivitetsparker.
 5. Satse på tiltak som kan hindre frafall i aldersgruppen 20-25 år.
 6. Fase ut kunstgressanlegg med gummigranulat og støtte utvikling av og bytte til miljøvennlige alternativer.
 7. Støtte deleordninger for frilufts-, kultur- og idrettsutstyr.
 8. Gi offentlig støtte til forbund for e-sport, slik at e-sporten får en representasjon og utvikling på lik linje med annen konkurransesport og jobbe for å få et større internasjonalt e-sportsarrangement til Norge.
 9. Tette hull i dagens enerettsmodell, som reklamer for pengespill sendt fra utlandet og lootboxes (tilfeldige belønninger som koster ekte penger) i dataspill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • 01.12.2020
  "Norsk idrett er i god form". Vakkert!